Bordercollies & Schapen

Landschapsbeheer het Witterveld
Diep verscholen in het rustieke landschap van Drenthe ligt Landgoed het Witterveld, een idyllische plek waar de betovering van Bordercollies en schapen samenkomen in een dans van natuurlijke harmonie. Te midden van weidse velden en groene heuvels is dit landgoed de thuisbasis van een bijzondere samenwerking tussen mens, hond, en schaap.  

 

Onze Bordercollies intelligent en vol energie, hebben hier een nobele taak – de kunst van het schapendrijven. Als ware kunstenaars op vier poten begeleiden ze de kudde met een ongeëvenaarde gratie, hun scherpe blikken en vliegensvlugge bewegingen weven een choreografie van verbazingwekkende precisie.  

Onze schapen, gehuld in hun wollige vacht, reageren op het subtiele dirigeren van de Bordercollies. Samen vormen ze een levend schilderij op het canvas van het Witterveld, waar de natuurlijke instincten van honden en schapen samensmelten in een betoverend schouwspel.

 

Terwijl de Border Collies hun taak met toewijding uitvoeren, wordt de essentie van Landgoed Witterveld gevormd door de symbiose tussen mens en dier. Hier op het landgoed vinden mensen rust en vreugde in het observeren van deze samenwerking, waarin de grenzeloze toewijding van de Bordercollies en het kalme vertrouwen van de schapen een harmonieus samenspel vormen.

Landgoed Witterveld vertelt niet alleen het verhaal van een landelijke idylle, maar ook van een diepgaande connectie tussen mens en natuur.
Hier, te midden van grazende schapen en behendige Bordercollies, ontvouwt zich een verhaal dat de ziel raakt en de schoonheid van deze unieke samenwerking op dit Drentse landgoed belicht.

“In de rust van grazende schapen en de bedrijvigheid van Bordercollies, ontvouwt zich een tijdloos ballet waarin schoonheid en samenwerking samenkomen, als een poëtische symfonie op de weidse canvas van de natuur."

Neem contact op

Witterweg 56

9405 VL Assen

Mobiele nummer

+31 6 573 279 66

Scroll naar boven